Menu weselne (zestaw nr 3)

Powitanie Młodej Pary tradycyjnym chlebem i solą
Powitanie Gości weselnych lampką wina musującego

PRZYSTAWKA /wybór jednego dania/

  • Torcik caprese na łożu z rukoli z dressingiem bazyliowym
  • Płatki marynowanego kurczaka w occie balsamicznym z bukietem sałat
  • Terrine z łososia wędzonego i sera ricotta z bukietem sałat i vinaigrette musztardowym

ZUPA /wybór jednego dania/

  • Rosół z makaronem
  • Krem grzybowy skropiony oliwą truflową z grzankami
  • Krem z pieczonej papryki i pomidorów w aromacie kolendry
  • Kremowy duet pietruszkowy z bekonowym chrustem

DANIE GŁÓWNE /wybór jednego dania/

  • Polędwiczka wieprzowa w plastrach boczku z ziemniaczanym puree i sosem z czerwonego wina i jałowca
  • Schab wieprzowy nadziewany szpinakiem i kasztanami na sosie pieprzowo-grzybowym z gratin ziemniaczanym
  • Filet z kurczaka z pistacjami i pancettą z sosem serowym i ziemniakami
  • Duet z łososia i halibuta na sosie z białego wina z ziemniaczano-grzybowym strudlem

DODATKI /wybór trzech dań/

  • Mizeria
  • Surówka z selera
  • Surówka z marchewki z pomarańczą
  • Surówka z marchewki z chrzanem
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Sałatka wiosenna
  • Ćwikła z chrzanem
  • Buraczki zasmażane
  • Kapusta zasmażana
  • Kapusta czerwona duszona w winie z miodem i rodzynkami

WYBÓR MIĘS DO DANIA GŁÓWNEGO /wybór trzech dań/

  • Kotlet de volaille
  • Dramstyk z kurczaka
  • Kotlet schabowy
  • Karczek z grilla
  • Stek wieprzowy
  • Filety schabowe saute
  • Rolada wołowa

DESERY /wybór jednego dania/

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • Panna Cotta z sosem malinowym
  • Creme brulee
  • Mus czekoladowy
  • Domowa szarlotka z lodami waniliowymi

ZIMNA PŁYTA

  • Mięsa pieczone
  • Tradycyjne wędliny i kiełbasy
  • Staropolskie pasztety
  • Faszerowane udko z kurczaka
  • Tymbaliki drobiowe
  • Galaretka wieprzowa
  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w oleju
  • Ryba w galarecie
  • Ryba po grecku
  • Pikle
  • Deska serów
  • Sałatki /2 rodzaje/
  • jarzynowa, grecka, z kurczakiem, wiosenna, boryna
  • Zimne sosy /2 rodzaje/
  • czosnkowy, chrzanowy, tatarski, musztardowy, paprykowy
  • patery owoców sezonowych
  • pieczywo
  • masło

II DANIE GORĄCE /wybór dwóch dań/

  • Dorsz otulony włoskim boczkiem na puree z grochu łuskanego i pappardelle warzywnym z sosem z białego wina
  • Pieczony filet z indyka w sosie paprykowo-grzybowym z ryżem i sałatką wiosenną
  • Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
  • Polędwiczka wieprzowa a’la Wellington na sosie bordolaise z bukietem warzyw
  • Kurczak faszerowany serem feta i oliwkami na sosie paprykowo-pomidorowym z gnocchi szpinakowymi i sałatką warzywną
  • Rolada wieprzowa a’la Czarnolas z sosem Colbert, szyszkami ziemniaczanymi i bukietem warzyw
  • Zraziki wołowe w sosie musztardowym z kaszą gryczaną i marchewką baby
  • Filet z kurczaka faszerowany szynką i grzybami w ziołowej panierce z pieczonymi ziemniakami i sałatką colesław

III DANIE GORĄCE /wybór jednego dania/

  • Wołowina po burgundzku
  • Beef stroganoff
  • Ragout wołowe
  • Schab po cygańsku
  • Bogracz wieprzowy z makaronem parabolicznym
  • Potrawka z indyka

IV DANIE GORĄCE /wybór jednego dania/

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Barszcz czerwony z diablotką serową
  • Żurek staropolski
  • Tradycyjny barszcz biały

NAPOJE /bez limitu/

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda mineralna
  • Soki owocowe
  • Napoje gazowane



Projekt i program Interhead.pl