Menu weselne (zestaw nr 1)

Powitanie Młodej Pary tradycyjnym chlebem i solą
Powitanie Gości weselnych lampką wina musującego

ZUPA /wybór jednego dania/

  • Rosół z makaronem
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Zupa cebulowa z grzankami ziołowymi

DANIE GŁÓWNE /wybór jednego dania/

  • Schab pieczony w sosie własnym z ziemniakami
  • Rolada wieprzowa w sosie kminkowym z pieczonymi ziemniakami
  • Filet z kurczaka w papilocie boczku z sosem pieprzowym i puree ziemniaczanym

DODATKI /wybór trzech dań/

  • Mizeria
  • Surówka z selera
  • Surówka z marchewki z pomarańczą
  • Surówka z marchewki z chrzanem
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Sałatka wiosenna
  • Ćwikła z chrzanem
  • Buraczki zasmażane
  • Kapusta zasmażana
  • Kapusta czerwona duszona w winie z miodem i rodzynkami

WYBÓR MIĘS DO DANIA GŁÓWNEGO /wybór trzech dań/

  • Kotlet de volaille
  • Dramstyk z kurczaka
  • Kotlet schabowy
  • Karczek z grilla
  • Stek wieprzowy
  • Filety schabowe saute
  • Rolada wołowa

DESERY /wybór jednego dania/

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • Panna Cotta z sosem malinowym
  • Creme brulee
  • Domowa szarlotka z lodami waniliowymi

ZIMNA PŁYTA

  • Mięsa pieczone
  • Tradycyjne wędliny i kiełbasy
  • Tymbaliki drobiowe
  • Galaretka wieprzowa
  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w oleju
  • Sałatki /2 rodzaje/
  • jarzynowa, grecka, z kurczakiem, wiosenna, boryna
  • Zimne sosy /2 rodzaje/
  • czosnkowy, chrzanowy, tatarski, musztardowy, paprykowy
  • patery owoców sezonowych
  • pieczywo
  • masło

II DANIE GORĄCE /wybór dwóch dań/

  • Pieczony filet z indyka w sosie paprykowo-grzybowym z ryżem i sałatką wiosenną
  • Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą
  • Kurczak faszerowany warzywami i serem na sosie napoli z pieczonym ziemniakami i sałatką z kapusty pekińskiej
  • Filety schabowe saute z kaszą perłową i grillowanymi warzywami
  • Filet z kurczaka w sezamie z nadzieniem paprykowo-serowym, dufinkami i marchewką paryską
  • Schab ze śliwką w sosie z czerwonego wina z kopytkami i sałatką szwedzką

III DANIE GORĄCE /wybór jednego dania/

  • Wołowina po burgundzku
  • Beef stroganoff
  • Ragout wołowe
  • Schab po cygańsku
  • Bogracz wieprzowy z makaronem parabolicznym
  • Potrawka z indyka

IV DANIE GORĄCE /wybór jednego dania/

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Barszcz czerwony z diablotką serową
  • Żurek staropolski
  • Tradycyjny barszcz biały
  • NAPOJE /bez limitu/
  • Kawa
  • Herbata
  • Woda mineralna
  • Soki owocowe
  • Napoje gazowane
Projekt i program Interhead.pl